Ukusan recept koji morate probati!

Potrebni sastojci su:

  • 700 g ćurećeg filea
  • veća glavica crnog luka
  • 400 g šampinjona
  • čehno bijelog luka
  • kašika parmezana
  • 100 g maslaca
  • 200 g špinata
  • malo bosiljka
  • so, biber

Priprema:

U tavi stavite malo maslaca i propržite luk koji ste isjeckali. Zatim dodati isjeckan bijeli luk i miješati još minut-dva. Pa ubaciti pečurke isječene na listiće, te dinstati uz miješanje dok pečurke ne omekšaju i dok ne ispari višak tečnosti. U to dodajte špinat pa sklonite sa vatre umješati parmezan i ostavite da se prohladiti. Ćureći file isjeći na četiri šnicle, pa ih istanjiti tučkom za meso. Na svaku šniclu staviti smjesu od pečuraka, pa urolati i pričvrstiti mesarskim kanapom. Staviti u podmazanu vatrostalnu činiju, preliti preostalim otopljenim maslacem, pa peći u rerni na 200 stepeni oko 35-40 minuta.