Ovu tortu svi obožavaju, preukusna je.

Potrebni sastojci su:

  • 300 g petit keksa ili turskog
  • 3 pudinga od karamele
  • 1 l mlijeka
  • 300 g kristal šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g šlaga
  • 200 ml kisele vode
  • 200 g čokolade

Priprema:

Napraviti puding tako što ćete odvojiti od 1l mlijeka malo čisto da se rastvori puding. Pa ostatak mlijeka staviti u šerpu sa šećerom da provri. Kada mlijeko provri sasuti rastvoren puding i miješati sve dok se ne zgusne. Iz šerpe puding prebaciti u posudu za mućenje. Dodati u vruć puding čokoladu i miješati sve dok se ne rastopi, pa ostaviti da se fil ohladi. Zatim ohlađen puding dobro izraditi mikserom, pa dodati margarin i mutiti sve dok se ne sjedini.

Filovati.

Umutiti šlag sa kiselom vodom ili mlijekom. Redati ovim redoslijedom: keks, fil, tanak sloj šlaga, dok se ne potroši materijal.