Ova torta će osvojiti cijelu porodicu , ukus je odličan a toliko je jednostavna za pripremit da će vam trebat samo 20 minuta.

Potrebno vam je :

  • 350 g čokoladnih keksića
  • 400 ml mlijeka
  • 2 ¼ kašičice praška za pecivo

Za preliv:

  • 120 g čokolade mliječene ili tamne
  • 1/3 šolje punomasnog mlijeka

Priprema

Čokoladne keksiće izblendirajte u sitne komadiće, te ih stavite u veću posudu a zatim dodajte malo praška za pecivo i lijepo sjedinite, pa dodajte mlijeko. Opet promiješajte, pa mikserom umutite dok ne dobijete glatko tijesto. Stavite tijesto u posudu predhodno obloženom papirom za pečenje.  Pecite na 180°C oko 20 minuta, a zatim ostavite da se ohladi. Tortu možete premazati kremom od liješnika ili  napraviti ganaš tako što ćete otopiti čokoladu s vrućim mlijekom i miješati je dok ne postane glatka. Nalijte ganaš preko i ravnomjerno rasporedite, a zatim ostavite da se stegne prije sječenja.