Neke stvari radimo pogrešno a da toga nismo uopšte ni svjesni, iako postoje lakši načini da nešto uradimo. Ovdje ćemo vam objasniti o čemu se radi:

1. Guljenje luka ne mora biti problem. Postoji jednostavniji način da ga ogulite. Samo ga stavite u teglu i protresite je. Kora će sama spasti.

2. Kada pripremate jaje i želite da bude lijep oblik stavite prsten od luka oko jajeta i dobit ćete taj oblik. Ovo će vam dobro doći jer nećete imati potrebe da kupujete neke sprave kako biste dobili željeni oblik.

3. Piće vam se neće prosuti ukoliko provučete slamku kroz otvarač.

4. Kada želite što brže ohladiti piće, to možete uraditi na ovaj način:Oko boce zamotajte papir i stavite u frižder. Ostavite tamo jedno 10-ak minuta.

5. Ukoliko želite lakše otvoriti plastične ambalaže, onda koristite otvarač za konzerve.

6. Što se tiče obavljanja nužde, vjerovatno je pogrešno obavljate. Na slici je prikazan položaj u kojem trebate biti kada obavljate nuždu. Ovaj položaj obavljanja velike nužde djeluje bolje na vaše zdravlje.

7. Kada želite praviti sendvič od sladoleda, ne izvlačite sladoled, već ga presjecite u pakovanju.

8.Vidite kako nam dobro dođu ovakvi savjeti. Vjerovatno niste znali za neke od njih. Ovdje smo vam donijeli neke od savjete koji vam mogu pomoći.