Napravite ukusne perece i jedite kada poželite čips, mnogo su zdravije nego da jedete čips.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrebni sastojci su:

  • 500 g brašna
  • 250 g margarina
  • žumance
  • kašičica soli
  • 25 g kvasca
  • 100 ml mlijeka
  • bjelance (za premazivanje)
  • susam

Priprema:

Prvo pomiješajte kvasac, mlako mlijeko i malo brašna i ostavite desetak minuta da nadođe. Zatim margarin umutite sa žumancetom, dodajte nadošli kvasac, so i brašno, te zamijesite mekano glatko tijesto. Razvucite ga na debljinu od pet milimetara, modlom vadite perece i redajte u pleh obložen papirom za pečenje. Gotove perece premažite umućenim bjelancetom, posolite i pospite susamom. Ostatke tijesta opet premijesiti, razvaljati, isijeći štapiće i redati u pleh. Takođe premazati bjelancetom, posoliti i posuti susamom ili po želji sjemenkama suncokreta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.