Napravite brzo baklavu, donosimo vam recept za laganu baklavu bez prevelike muke do savršene baklave.

Potrebni sastojci:
450 grama sitno isjeckanih oraha
220 grama putera
350 grama meda
1 pakovanje kora za pitu
1 mala kaškica cimeta, ali ako niste ljubitelj cimeta ne morate stavljati

Postupak pripreme baklave:
Prvo vašu pećnicu zagrijte na 180 stepeni. Nakon toga pleh u kojem će te peči baklavu podmažite. Posle toga ako koristite cimet pomješajte ga sa orasima. Posle toga treba da puter istopite na laganoj vatri. Onda odmotajte kore za pitu. Dvije kore će te staviti na dno pleha i onda njih podmažite sa istopljenih puterom. To tako ponovite jos 3x sa po dvije kore, ali svaku drugu koru mažite sa puterom. Pa onda će te 8 velikih kašika oraha rasporediti ravnomjerno preko kora, onda 2 kašike meda. Pa prekrijte sa 2 kore, premažite ih puterom i opet isti postupak kašika oraha i prelijte sa 2 kašike meda. I tako postupak ponoviti jos 6x. Na kraju poklopite preostalim korama, tako što svaku 2 koru mažete sa istopljenim puterom. Onda isjecite kvadrate i pecite u rerni na 180 stepeni od 25 do 30 minuta, zavisi od jačine vaše pećnice.