Pjevačica Ana Nikolić nikada nije krila da voli da popije nekoliko čašica alkohola , pa čak se i jedno vrijeme zezala zbog ljubavi prema alkoholu. Međutim priznala je i da njena ljubav prema alkoholu je uzela maha i da je nedavno navodno uplatila liječenje u jednoj privatnoj ruskoj klinici.  Ana je se na to odlučila zbog kćerke Tare  a zbog zagarantovane privatnosti izbor je pao na jednu kliniku na Dedinju, u kojoj rade najbolji ruski ljekari.

” Iako se Ana često zezala na račun svojih pijanstava, kako za medije, tako i u društvu svojih najbližih, istina je da joj već duže vrijeme sve to predstavlja veliki problem. Dok nije postala mama, nije imala razlog da prestane da konzumira alkohol, ali budući da njena kćerka Tara raste i upija svijet oko sebe, shvatila je da će morati iz korijena da se promijeni. Izbor je pao na jednu privatnu rusku kliniku u kojoj se ljudi već godinama uspješno liječe od različitih oblika zavisnosti. Klinika u svom sklopu ima i vilu, koja poznatima garantuje apsolutnu privatnost, što je dodatno privuklo Anu.
Liječenje u privatnoj klinici, zajedno sa terapijom i blokatorima za alkohol, košta 32. 000 eura. Iako je to mnogo novca, Ana se nije dvoumila, već se odmah prijavila za terapiju, koja traje godinu dana. Po toj terapiji, Ana je trebalo da provede mjesec dana u bolnici, a da ostalih 11 mjeseci dolazi na preglede na svake dvije nedejlje. Program i tim ljekara izuzetno su joj se dopali, zbog čega je spremna i puna samopouzdanja krenula u proces liječenja ” – rekao je izvor blizak pjevačici.