Folk pjevač Aca Lukas otvoreno je govorio o kocki , te kako je zbog kocke uzimao novac od zelenaša i da je čak kasnio u plačanju. Naime , pjevač Dragiša Mitić Gile izvršio je samoubistvo 15. oktobra u rodnom mestu Knićanin, kod Titela, navodno zbog navodnih dugova zelenašima koje nije imao od čega da plati.

” Jedina razlika između zelenaša i banki je kamata. Zakonski ti ljudi koji daju pare na kamatu na crno, izbegavaju porez, nisu legalni i tako se obogaćuju. Takođe, devedesetih najveći problem je bio naplata dugova tih ljudi. Ja nisam imao tih problema, jer sam imao odakle da vratim kada sam uzimao. Gile je očigledno imao psihički teror “– rekao je Lukas.

Lukasa su pitali da li je se predomišljao kada je uzimao novac od zelenaša : ”  Zakon je sada takav, da su te brutalne naplate iskorenjene. Pre dobiješ kredit u banci nego kod zelenaša, jer su njihovi uslovi takvi oni daju onim za koga znaju da će vratiti te pare. Devedesetih je bilo gepekovanja i prebijanja i svega. Svako uzima na rizik. Meni se dešavalo i da sam kasnio sa plaćanjem, naravno, a imao sam slučajeva i da mi smanje dug, a ne povećavaju.”